Vorige
Locatie
Verschillende locaties
Datum
24-05-2024

Het gebruik van inheemse planten staat in de belangstelling. Daarom organiseert het Oase Netwerk voor de zesde keer een veldcursus van drie dagen, verspreid over het groeiseizoen. Op drie toplocaties, midden tussen de planten, fris je determinatievaardigheden op zodat je zelf planten kunt herkennen. Ook maak je kennis met een groot aantal soorten en leer je hoe je ze kunt toepassen in tuinen en beplantingen.

Programma: Op 24 mei Tolkamer: stroomdalflora en bloemenmengsels; 28 juni Wilde Weelde Wereld in Appeltern: botanische termen, plantenfamilies, voorbeelden toepassing; 23 augustus: Amstelveense Heemparken, rondleiding met uitleg over het beheer. Tijdens elke cursusdag oefen je met soortenkennis. Ook besteden we aandacht aan de criteria waaraan een inheemse plant moet voldoen in een beplanting en worden er opdrachten uitgevoerd. De cursus wordt afgesloten met een digitale bijeenkomst waarin ruimte is om beplantingsplannen te bespreken.

De cursus is bedoeld voor hoveniers, tuinontwerpers en heemtuinders die hun kennis over inheemse soorten en hun toepassing willen uitbreiden. Meer informatie over programma, kosten en opgave klik hier.

Gerelateerde content

Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster