De afgelopen 50 jaar is de biodiversiteit in Nederland met 70% afgenomen. Stichting Deltaplan Biodiversiteit heeft de ambitie om het tij te keren, zodat er vanaf 2030 geen sprake is van biodiversiteitsverlies maar van biodiversiteitsherstel. Ook voor gemeenten, hoveniers en groenvoorzieners betekent dit werk aan de winkel.
Een complete systeemverandering om anders met biodiversiteit om te gaan. Een investering van €7,5 miljard tot 2030 en van €13 miljard tot 2050. Een groenblauwe dooradering van 10% van het Nederlandse platteland met landschapselementen zoals hagen en houtwallen. Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel grossiert in grote ambities.
De biodiversiteit in Nederland is in de laatste vijftig jaar enorm achteruit gegaan. Insecten zijn met 70% afgenomen en vogels, zoogdieren en vissen in het landelijk gebied staan onder grote druk. Natuurorganisaties, boeren, wetenschappers, banken en bedrijven zijn zich bewust van dit probleem. Zo verenigden in 2018 zich negentien partijen in ’Samen voor Biodiversiteit’ om te gaan samenwerken aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.