Vorige

De luis | Column

Tekst
Ruud Aanhane
Beeld
Shutterstock

Het is vragen om problemen: een tuin aanleggen als een verbouwing volop gaande is. Maar het is even niet anders. Dus ik bespreek met de bouw­aannemer de toegankelijkheid en o ja, kan alle zooi die her en der ligt opgeruimd worden? Er wordt een ’opruim-Pool’ beloofd en de busjes worden van de oprit geweerd. Ben benieuwd…

Maar het gaat goed. Een partij gipsplaten zetten we met de kraan op het balkon. Intussen zorgt loodgieter Willem, een boomlange kerel onder de tatoeages, voor de wateraansluiting in de tuin. Het werk gaat voorspoedig en de schaft met elkaar is ronduit gezellig… Tot Kees.

Elektricien Kees is van het cynische soort. „Staat mijn auto in de weg? Kost je een kratje bier!” Elke dag hetzelfde getreiter. Mijn ergernis gaat me een beetje op de zenuwen werken. De flauwe grappen zijn niet van de lucht en daarmee heeft Kees de lachers op zijn hand. „Je zal maar bij zo’n gozer in de klas zitten”, bedenk ik, „dan heb je met Kees gegarandeerd een pispaal.” Ik neem me voor om er geen aanstoot aan te nemen. Heb wel wat anders te doen. De tuin wordt mooi. De grondkeringen staan en ook de zitkuil krijgt vorm.

„Mag ik je wat vragen?” Kees komt bedremmeld mijn kant op. „Hij laat foto’s zien van zijn tuintje waar net klimop in geplant is. Maar er zit luis in. „Moet ik daar wat op spuiten?” Ik kijk hem aan, is dit weer zo’n flauwe grap? Nee. Even overweeg ik om hem terug te pakken. Bier Kees, heel veel bier eroverheen. Dat doe ik toch maar niet. Ik geef hem wat tips om het beheersbaar te houden. Hij bedankt me. We zijn weer oké. De luis blijkt menselijke trekjes te hebben. We kunnen weer door.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster