Vorige

Ontstenen | Column

Tekst
Mark Kino
Beeld
Shutterstock

Afgelopen jaar heb ik met Het Groene Spoor gewerkt aan de opwaardering van de middenberm van de Mondriaanlaan in Amersfoort. Samen met de gemeente hebben we het bestaande gras verwijderd, de bodem verbeterd en diverse soorten bomen geplant met eronder prairiebeplanting. Dit met de bedoeling om de laan biodiverser en klimaatadaptiever te krijgen. Vervolgens zijn we met een paar buurtbewoners begonnen om geveltuinen te creëren, om de straat groen aan te kleden.

Het onderhoud van de middenberm voeren wij als vereniging samen met bewoners elke vierde zaterdag van de maand uit. Hierdoor zijn we als club het laatste jaar extra zichtbaar, en dat merken we. Na de rustperiode van de winter startten we afgelopen zaterdag weer met het onderhoud; wieden, de afgestorven planten afknippen en het zwerfafval ruimen.

Nog voor we gestart waren, kwamen diverse bewoners van de aanliggende appartementen naar ons toe om ons te complimenteren met hoe alles afgelopen jaar groeide en bloeide. Maar vooral om te vragen wanneer hún appartementenblok aan de beurt is voor een geveltuin. Andere vroegen of en hoe ze aanpalende boomspiegels konden vergroenen en vergroten. Wát een vliegwiel.

Het zaadje is geplant, nu de uitvoering nog. We komen op dit moment handjes tekort om alle gegadigden te helpen. Vooral het weghalen van de stenen, het ontgraven en afvoeren van al het straatzand kost ons veel moeite. De volumes zijn al gauw groot. Nu willen in september/oktober een groot stuk verder ontstenen. Hierbij kunnen we best extra (professionele) hulp gebruiken. Help je mee? Mail: info@hetgroenespoor.nl.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster