Vorige

14e Boominfodag bij Yuverta Velp

Beeld
Peter Bennink

De 14e Boominfodag vindt op donderdag 11 mei plaats bij Yuverta mbo Velp. De organisatie verwacht meer dan 200 boomspecialisten en andere geïnteresseerden te ontvangen. Op de Boominfodag zijn presentaties, discussies en mogelijkheden om te netwerken.

In vier parallelsessies bieden uiteenlopende sprekers een divers en actueel programma aan. Onderwerpen variëren van ecologie en klimaatadaptatie tot boombeleid en lichaamstaal van bomen. Voor deelnemers aan de lezingen zijn er ETW/ETT-hercertificeringspunten te behalen.

Marc van Rosmalen namens Koninklijke VHG: „De jaarlijks terugkerende Boominfodag is een inspirerend event voor alle boomspecialisten en boombeheerders in Nederland. Met allerlei interessante lezingen en workshops, met veel interactie tussen boomspecialisten en opdrachtgevers. Het belang van bomen in de stedelijke omgeving is actueler dan ooit. Het is daarom een must om hierbij aanwezig te zijn.”

Sprekers bekend

De sprekers van deze editie zijn een gevarieerde groep experts op het gebied van bomen en boomverzorging. Verspreid over tien thema’s delen zij hun kennis en kunde op het gebied van bijvoorbeeld boombeleid. Dick Oosthoek (Groenkeur) zal vertellen over de ’Bouwstenen voor Boombeleid’ die Groenkeur heeft opgesteld. Melanie Brunings (Norminstituut Bomen) vertelt over de term boomkroonvolume, het kroonvolume is bepalend voor de waarde en functionaliteit, hoe kun je hierop sturen? Mark Rotteveel (Pius Floris Boomverzorging) gaat in zijn lezing in op Urban Forest Master Plans.

Angeline Mette (Groenvisie Mette) gaat in de categorie ‘Geïnspecteerde bomen’ in op de ‘Visual Tree Assessment’. En ook het onderwerp i-Tree zal niet ontbreken: het afstudeerproject van Sanne Keizer (I-TREE 2.0-NL) is een onderdeel van i-Tree 2.0-NL. Inmiddels zijn zo’n 20 sprekers bekend. Bekijk het programma hier.

Beurs op 14e Boominfodag

Jan Willem de Groot gaat nog iets dieper in op de invulling van de dag: „Naast de presentaties van sprekers biedt de Boominfodag ook mogelijkheden om nieuwe technologieën en apparatuur te ontdekken. Leveranciers en fabrikanten zullen aanwezig zijn om de nieuwste producten en diensten te tonen en hun expertise te delen.” De aula van de school in Velp fungeert daarbij als ontmoetingsruimte.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster