Vorige

28 september bijeenkomst ’Samen sterk tegen GPS-diefstal’

Beeld
De Boomkwekerij

Fedecom houdt op donderdag 28 september een bijeenkomst ’Samen sterk tegen GPS-diefstal’. Op deze middag leggen experts uit wat agrarische ondernemers tegen diefstal van hun GPS-systemen kunnen doen.

Fedecom, branchevereniging voor bedrijven in de agrotechniek, organiseert de bijeenkomst samen met ZLTO, Politie Nederland, Cumela, VNO-NCW en Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland. Er zullen tijdens de middag enkele presentaties worden gehouden. Deze worden in groepjes gevolgd. Aan het eind van de middag wordt hier met alle aanwezigen op teruggeblikt.

René Middag, projectleider Mobiel Banditisme bij de Politie vertelt hoe criminele netwerken in dit kader opereren. Welke handvatten bieden deze inzichten voor een effectieve aanpak? Gerwin Otten van Cumela bespreekt enkele gevallen van getroffen ondernemers.

Minder kwetsbaar

Ron Houweling, Manager Technisch Beleid en Innovatie van Fedecom, vertelt over de actuele ontwikkelingen om GPS-systemen minder kwetsbaar te maken voor diefstal. Waar liggen kansen om de komende jaren op door te ontwikkelen?

Femke van de Plas, vertrouwenspersoon van ZLTO, geeft onder meer inzicht in wat overwegingen zijn van boeren en tuinders om vormen van criminaliteit (niet) te melden. Wat weerhoudt hen hierin en wat kan hen over de streep trekken? Dit zodat agrariërs zelf er met elkaar voor kunnen zorgen dat criminele netwerken in het buitengebied minder kans krijgen.

De middag wordt gehouden op 28 september in het ZLTO-kantoor, Onderwijsboulevard 225 in Den Bosch. Vanaf 12.00 is er inloop met lunch, waarna het programma om 12:30 begint en tot 16:00 duurt. Meer informatie is hier te vinden. Aanmelden is noodzakelijke en kan door te mailen naar secretariaat@fedecom.nl onder vermelding van ’Expert-bijeenkomst GPS-diefstal’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster