Vorige

6.000 gratis bomen op te halen in Den Haag

Op zaterdag 5 februari kunnen bewoners van Den Haag gratis bomen ophalen bij de eerste Haagse bomenhub in de Binckhorst. Er zijn in totaal 6.000 bomen beschikbaar.

Deze actie is onderdeel van de Meer Bomen Nu Campagne. Doel is om in totaal 15.000 boompjes uit te delen aan inwoners van Den Haag. De organisatie verzamelt zaailingen uit gemeenteparken en natuurgebieden om deze daarna gratis weg te geven aan boeren en inwoners die de bomen willen planten.

Op diverse locaties door het hele land groeien jonge boompjes en struiken te dicht op elkaar, te dicht bij een pad of op een bouwlocatie. Met deze actie wil Meer Bomen Nu deze jonge bomen redden. De bomen worden tijdelijk ingekuild bij de Haagse bomenhub, voordat ze een definitieve plek krijgen bij boeren of bewoners.

Gratis bomen ophalen
Bewoners van Den Haag kunnen op 5 februari bij de eerste Haagse bomenhub gratis bomen ophalen. (Foto: Duurzaam Den Haag)

Aanmelden gratis boom

Inwoners van Den Haag kunnen zich hier aanmelden voor de gratis bomen. Op 5 februari kunnen de bomen tussen 13.00 en 16.00 uur op de CarWeide in de Binkhorst worden opgehaald. De zaailingen die worden uitgedeeld zijn tussen de halve en anderhalve meter groot. Men mag zoveel mogelijk bomen meenemen, zolang de voorraad strekt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster