Vorige

Aandacht voor biodiversiteit in Week van de Circulaire Economie

Beeld
Week van de Circulaire Economie

In de Week van de Circulaire Economie – van 11 tot en met 16 maart – is er ook in het onderwijs aandacht voor verschillende circulaire thema’s. Woensdagochtend 13 maart is er een programma voor leerlingen, studenten en docenten in het Biosintrum op het Ecomunitypark in Oosterwolde. ’s Middags staat het thema Bouwen en Biodiversiteit centraal voor groenvoorzieners en bouwers.

Voor het ochtendprogramma worden leerlingen en docenten van het basisonderwijs uitgenodigd. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met biodiversiteit en ze te inspireren om thuis en op school hiermee bezig te zijn.

Belang van biodiversiteit

Daarnaast is er een parallel programma voor docenten. Zij doen inspiratie en kennis op over het belang van de connectie met natuur. Ook wordt gekeken waarom het versterken van biodiversiteit zo urgent is. Ook krijgen zij handvatten om hier in hun directe omgeving vorm aan te geven.

Overkoepelend kijken PABO-studenten hoe zij deze lesstof kunnen verwerken in een programma voor de leerlingen. Ook wordt er gekeken hoe je zowel de leerlingen als docenten kunt inspireren.

Bouwen en biodiversiteit 

’s Middags van 12.00 tot 15.30 uur is er een plenair programma over bouwen en biodiversiteit voor bouwers en groenvoorzieners (in opleiding). Het doel is om bezoekers bewust te maken van het belang van het versterken van de biodiversiteit.

Waar de komende jaren wordt ingezet op biobased bouwen is het van belang dat biodiversiteit in de omgeving van huis, werk en school hierop aansluit. Verschillende sprekers geven hun mening over dit onderwerp. Onder andere een architect, ecoloog én de duurzaamste hovenier van Nederland, Jos van den Akker.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster