Vorige

Aanleg heggen en bloemblokken bevordert biodiversiteit

Beeld
Hans Geerlings / Blik op Lisse

Agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver heeft deze maand bijna 600 meter heggen en hagen aan laten planten op agrarische gronden in de Bollenstreek. Daarnaast worden gesprekken gevoerd over het aanleggen van bloemblokken en heggen in diezelfde regio en rondom het Bentwoud. 

De Groene Klaver is een coöperatie van boeren, tuinders en bollenkwekers die zich inzetten voor natuur, landschap en waterbeheer in het agrarisch buitengebied. Door de gebiedseigen heggen en hagen te clusteren, ontstaat een netwerk van schuilmogelijkheden voor de patrijs.

Bloemblokken en vogelakkers helpen de voedselvoorziening op orde te krijgen, zodat de overlevingskansen van de patrijs en haar kuikens worden vergroot.

Projectgelden beschikbaar

Ook voor komend jaar heeft De Groene Klaver projectgelden beschikbaar om nog meer heggen, hagen, bloemblokken en wintervoedselakkers in de Bollenstreek en rondom het Bentwoud te kunnen realiseren.

Oud-bollenkweker Martien van der Poel uit Noordwijkerhout bezoekt, in opdracht van De Groene Klaver, geïnteresseerde kwekers in de Bollenstreek om afspraken te maken voor de aanleg en onderhoud van heggen en hagen, bloemblokken en voedselakkers. Projectmedewerker Olga Koeckhoven voert dezelfde activiteiten uit rondom het Bentwoud. Naast de kosten van de aanplant of de inzaai is ook een onderhoudsvergoeding beschikbaar. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster