Vorige

Aanmelding BovensteBeste Bermbeheerder 2022 geopend

De Vlinderstichting is in samenwerking met Stichting Groenkeur op zoek naar de beste bermbeheerder van 2022. Met dit initiatief willen de organisatoren bermbeheerders die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer in het zonnetje zetten.

Bloemrijke bermen zijn volgens De Vlinderstichting niet alleen mooi om te zien, maar vooral ook goed voor de biodiversiteit. De stichting bevordert daarom bloemrijke bermen, bijvoorbeeld door middel van Kleurkeur, een keurmerk om opdrachtgevers (gemeenten, provincies en waterschappen) en opdrachtnemers (aannemers, groenbedrijven) aan te zetten tot insectvriendelijk beheer. Daarnaast kunnen bloemrijke bermen een rol spelen in strijd tegen de eikenprocessierups, omdat ze natuurlijke vijanden aantrekken.

BovensteBeste Bermbeheerder
Bloemrijke bermen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zijn ook een leefgebied voor talloze dieren. (Foto: Sjaak Witteveen)

Nominaties

Elke twee jaar wordt de BovensteBeste Bermbeheerder gekozen. In 2020 ging de titel naar de gemeente Gouda met stadsecoloog André van Kleinwee.

Nominaties voor dit jaar kunnen van 15 maart tot 15 april 2022 worden ingediend. De jury, bestaande uit Dick Oosthoek (Stichting Groenkeur), André van Kleinwee (Gemeente Gouda), Margriet Rouhof (Tennet), Albert Vliegenthart en Anthonie Stip (De Vlinderstichting), selecteert uit de aanmeldingen vijf kandidaten. Vanaf 1 mei tot 1 juni kan er gestemd worden op één van de vijf kandidaten via de website van De Vlinderstichting. Daarna wordt bekend gemaakt wie de BovensteBeste Bermbeheerder van 2022 is.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster