Gemeentes hebben nog te weinig zicht op manieren om kwalitatieve huisvesting van internationale medewerkers mogelijk te maken. Dat kwam op 25 mei naar voren tijdens een webinar van LTO Nederland in samenwerking met de Werkgeverslijn.
Arbeidsspecialist bij LTO Noord Jules Sanders geeft aan dat in de praktijk blijkt dat vooral kortstondige huisvesting voor seizoensarbeiders die minder dan vier maanden in Nederland werken een probleem kan zijn om te realiseren.
Daarom is het goed, stelt Sanders, om gemeentes te wijzen op de kwaliteitswaarborgen die er bestaan, zoals het Agrarisch Keurmerk Flexwonen (AKF).
Kosten en baten
Inspecteur-generaal Rits de Boer van de Nederlandse Arbeidsinspectie is desondanks kritisch. „De samenleving veelal de kosten van arbeidsmigratie, terwijl bedrijven de baten ervan hebben.”
Wat is de reactie van LTO Nederland op de opmerkingen van De Boer? En hoe worden gemeentes ondersteund en geholpen om beleid op huisvesting te maken?
Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 11. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu dit artikel online via mijnboomkwekerij.nl
Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.