Vorige

Adriaan Geuze wint prestigieuze prijs voor landschapsarchitecten

Beeld
Maaike Engels

Landschapsarchitect Adriaan Geuze van het Rotterdamse West 8 heeft de Sir Geoffrey Jellicoe Award 2022 gewonnen. Dit is de belangrijkste prijs van de IFLA, de internationale gemeenschap van landschapsarchitecten.

Geuze kreeg de prijs op 22 augustus in Zuid-Korea uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een congres van de International Federation of Landscape Architects (IFLA). Volgens de IFLA is Geuze momenteel een van de meest significante landschapsarchitecten ter wereld. ’Zijn uitmuntende bijdragen aan de bevordering van het vak in conceptueel en praktisch opzicht vertegenwoordigen de beste waarden van de IFLA-wereldgemeenschap.’

De prijs is vernoemd naar de Brit Geoffrey Jellicoe (1900-1996), die de IFLA heeft opgericht. Dirk Sijmons ontving de award in 2017. Andere bekende voorgangers van Geuze zijn de Duitse Peter Latz in 2016 – bekend van het Landschaftspark in Duisburg – en de Amerikaanse Kathryn Gustafson in 2019, die nu aan de tuinen werkt nabij de Eiffeltoren voor de Olympische Spelen in 2024.

Opener - The Hills © Timothy Schenck (1)
Governors Island (Foto: Timothy Schenck)

New Yorks huzarenstukje

Geuze maakte onder meer het ontwerp voor het New Yorkse Governors Island. Sinds 2016 bieden vier nieuwe heuvels ongeëvenaarde vergezichten op de skyline van de miljoenenstad. Daarnaast maken ze het eiland bestand tegen de stijging van de zeespiegel. Lees hier het artikel Governors Island kan er weer jaren tegen dat Tuin en Landschap publiceerde over dit huzarenstukje.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster