Vorige

Advanta en DCM organiseren Kennisdagen Hoveniers

Beeld
Advanta

Zaaizaadbedrijf Advanta en meststoffenleverancier DCM organiseren een nieuw event onder de naam Kennisdagen Hoveniers. Op 6 en 7 juli in het Gelderse Balgoy en 14 en 15 september in Nieuw-Vennep zijn groenvoorzieners welkom op de speciaal voor deze dagen aangelegde demoterreinen.

Het demoterrein is ingedeeld in verschillende vakken met grassen, veldbloemen en vaste planten. De specialisten van Advanta vertellen tijdens een rondgang over het veld meer over de verschillende grassoorten in een gazonmengsel. Ook zie je diverse veldbloemenmengsels en hoor je hoe je deze bloemen kunt toepassen in de particuliere tuin en openbare ruimte.

Aanplant plantvakken

DCM laat haar aanpak zien om een beter rendement uit aanplant te halen. In een korte kennissessie komen onderwerpen als structuur, bemesting en pH aan bod. Ook wordt verteld wat de do’s en don’t’s zijn bij de aanplant van plantvakken. Op het demoterrein zijn plantvakken aangelegd met diverse soorten planten op verschillende ondergronden.

De regionale praktijkdagen zijn kleinschalig van opzet en bieden ruimte aan zo’n 160-200 bezoekers. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Aanmelden voor de Kennisdagen Hoveniers kan op www.advantaseeds.nl/kennisdagen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster