Vorige

AltaNova Sales splitst op in HD Plants en AltaNova

Beeld
AltaNova

AltaNova Sales splitst per 1 juli op in HD Plants en AltaNova, twee aparte bedrijven. Na een overgangsperiode met de nodige voorbereidingen, zijn beide bedrijven klaar voor hun individuele toekomst.

Nieuwe fase

Na de aankondiging van de splitsing in september 2023, is het nu zover: per 1 juli zal AltaNova Sales worden opgedeeld in twee losse bedrijven, namelijk HD Plants en AltaNova. Het samenwerkingsverband dat sinds 2017 bestond, heeft beide kwekerijen veel bekendheid en groei gebracht. In goed overleg met elkaar is besloten om individueel verder gaan, omdat dit beter aansluit bij de strategie en ambities van beide kwekerijen.

Reinier (links) en Harm (rechts) Hoogendoorn, samen met vader Koos van wie zij enkele jaren geleden AltaNova overnamen.

AltaNova

Gebr. Hoogendoorn, onder leiding van Harm en Reinier Hoogendoorn, blijft opereren onder de naam en herkenbare uitstraling van AltaNova. Op hun kwekerijen in Moerkapelle, Zevenhuizen, Bleiswijk en aan de Bloemenweg in Luttelgeest kweken zij een breed assortiment in zowel vaste tuinplanten als seizoensproducten.

Ook hebben zij een kwekerij in Portugal, die een belangrijke rol speelt in de verdere expansie van het bedrijf.

HD Plants

Anton en Geert-Jan Hoogendoorn blijven zich op hun kwekerij aan de Weteringsweg in Luttelgeest focussen op een breed assortiment aan kleurrijke seizoensproducten. Deze zullen zij op de markt brengen onder de nieuwe bedrijfsnaam HD Plants, uiteraard met bijpassende nieuwe huisstijl en verpakking.

Andere veilingnummers

Klanten van AltaNova Sales dienen per 1 juli nieuwe veilingnummers toe te passen. De huidige Floriday koppelingen dienen gewijzigd te worden om het aanbod en orderproces van de producten van beide bedrijven goed te kunnen vervolgen.

HD Plants is per 1 juli actief onder het nieuwe nummer 26017 en AltaNova onder het nieuwe nummer 24044. Klanten en relaties zullen hier uiteraard ook een mail over ontvangen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster