Vorige

Arnhem krijgt ‘bewegend stadsbos’

Beeld
Gemeente Arnhem

De komende twee jaar zijn meerdere groepen bomen in bakken te vinden die door de gemeente Arnhem verplaatst worden. Met dit tijdelijke en verplaatsbare bos kunnen Arnhemmers ervaren wat een groene buitenruimte doet.

De bomen komen op plaatsen waar bewoners, ondernemers of de gemeente zelf het idee hebben dat ze iets toevoegen aan de leefbaarheid. Als dat zo is, kijkt de gemeente wat ze kan doen om de plek blijvend te vergroenen.

Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Cathelijne Bouwkamp: „Met dit bewegende stadsbos maken we de groenste stad van Nederland nog groener. Dit doen we om onze stad te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hete dagen en zware regenval. Maar we doen het natuurlijk vooral voor de Arnhemmers. Want meer groen nodigt uit om meer naar buiten te gaan. De schaduw brengt ons verkoeling op warme dagen en bomen zorgen voor schonere lucht. Uiteindelijk willen we van bewegende bomen naar vaste bomen. En op plekken waar het nu nog vooral grijs is, is het bewegende stadsbos een mooie eerste stap om te laten zien hoeveel goeds groen ons brengt.”

Het Johnny van Doornplein in de binnenstad van Arnhem krijgt vanaf half mei als eerste het Bewegende Bos op bezoek.

Johnny van Doornplein

Het Bewegend Bos is vanaf halverwege mei als eerste te vinden op het Johnny van Doornplein in de binnenstad dat binnenkort wordt vernieuwd. Met de bomen krijgen Arnhemmers een idee van hoe het plein er met meer groen uitziet.

De gemeente Arnhem is aan de slag gegaan met dit idee na een motie in de gemeenteraad van GroenLinks, Arnhem Centraal en Volt. Er wordt ruim €132.000 uit het Klimaatadaptatiefonds voor vrij gemaakt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster