Vorige

Arnhem verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van 2022

Beeld
Shutterstock

Gemeente Arnhem is door Nederland Zoemt bekroond tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. Volgens Nederland Zoemt zet Arnhem zich samen met haar bewoners in om van de gemeente een voedselrijke en veilige thuishaven voor wilde bijen te maken.

Door heel Arnhem zijn kleine en grote bijenoases te vinden. De jury van Nederland Zoemt prijst de gemeente met name om haar samenwerking met bewoners en lokale groene initiatieven, zoals Arnhem Zoemt. Ook het maaibeleid springt er voor de jury uit. Door de natuurvriendelijke aanpak in parken, bermen en op velden is er voor de wilde bijen steeds meer voedsel.

Bijvriendelijkste gemeente
Gemeente Arnhem zet zich met haar bewoners in om een voedselrijke en veilige thuishaven te maken voor wilde bijen.

Gemotiveerde bewoners

Wethouder Cathelijne Bouwkamp zegt ontzettend trots te zijn dat Arnhem bekroond wordt met deze titel. „Ik wil alle partners en inwoners bedanken voor hun inzet. Want daar gaat het om. Vanuit de gemeente zetten we in op klimaatadaptatie, een natuurvriendelijk maaibeleid en ontstenen en vergroenen. We zien vooral dat inwoners zelf gemotiveerd zijn om hun omgeving te vergroenen om zo flora en fauna te behouden. Dat is mooi om te zien en dat werpt zijn vruchten af. We zijn er nog niet, we gaan door met het inspelen op de klimaatveranderingen om onze groene stad te behouden en de bedreigde bijensoorten te helpen.’’

Op vrijdag 11 maart heeft wethouder Bouwkamp de prijs in ontvangst mogen nemen. Als cadeau ontvangt de gemeente een insectenhotel, bijvriendelijke planten, bloembollen en ecologische advies. De bloembollen zijn uitgedeeld onder groene buurtinitatieven, als dank voor hun inzet voor de wilde bij. Gemeente Arnhem volgt de gemeente Zuidplas op als bijvriendelijkste gemeente van Nederland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster