Vorige

Bakker.com is failliet

Beeld
Ralph Mens

Bakker.com, online aanbieder van planten en andere tuinartikelen, is failliet. Het bedrijf ziet dat consumenten de laatste maanden online 50% minder uitgeven aan producten voor de tuin. Het bedrijf spreekt van een post-corona online verkoopdip dat niet kon worden opgevangen.

De financiële problemen van Bakker.com zijn het gevolg van een aanhoudend en zeer fors omzetverlies. Dit omzetverlies zette zich in na de opheffing van de coronamaatregelen. Consumenten geven volgens de online retailer de laatste maanden meer geld ui in de horeca en aan vrijetijdsbestedingen en minder in retail. Consumenten die wel winkelen doen dit weer meer in fysieke winkels. Ook macro economische en geopolitieke omstandigheden hebben volgens het bedrijf grote impact op consumentenbestedingen.

Eerder faillissement

Bakker.com ging in 2018 ook al failliet. Daarna heeft een bedrijf een online herpositionering doorgevoerd. Deze mocht niet baten.

Clemens Sassen, woordvoerder van Bakker.com: „Dit faillissement is voor alle betrokkenen bijzonder treurig. Bakker.com leek na een aantal moeilijke jaren helemaal op weg om weer een succesvol bedrijf te worden. Er is door onze medewerkers en partners hard gewerkt om de ingezette transformatie te voltooien. Daarin zijn we bijna geslaagd. Een paar maanden geleden spraken wij zelfs nog met investeerders om onze activiteiten verder uit te breiden. Sindsdien is de markt volledig gekanteld. Andere e-commerce bedrijven kunnen verliezen opvangen met hun omzet uit andere sectoren. Bakker.com, als online groenspecialist, kan dat niet. Dat is spijtig want zowel de groensector als dit bedrijf hebben een enorme potentie. Helaas hebben wij onvoldoende tijd gekregen om dat te laten zien.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster