Vorige

Bart Siemerink vertrekt bij Keukenhof

Tekst
Beeld
Ralph Mens

Keukenhof-directeur Bart Siemerink vertrekt na ruim tien jaar bij het bloemenpark in Lisse. Siemerink vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo laat hij weten in een bericht.

Per 1 oktober is Siemerink officieel geen directeur meer. Hij geeft aan zeker nog enkele maanden beschikbaar te blijven om lopende dossiers over te dragen, voor zover dat nodig is. „Om zo op een goede manier het stokje over te dragen.” Na 1 oktober wordt zijn functie waargenomen door het team van Keukenhof.

Elf seizoenen Keukenhof

Sinds september 2012 is Siemerink directeur van Keukenhof, daarvoor zat hij één jaar in het bestuur. Hij heeft dus elf seizoenen Keukenhof gedaan. Siemerink zegt terug te kijken op een goede periode. De eerste jaren bij Keukenhof maakte het park een sterke groei door, tot anderhalf miljoen bezoekers. Deze bezoekers gaven daarbij een hoog tevredenheidscijfer aan het park.

Integratie met landgoed

Daarna volgde de succesvolle integratie van de bloemententoonstelling en het landgoed. Verder laat Siemerink weten dat Keukenhof de twee coronajaren – waarin het park niet open mocht – goed heeft doorstaan. Ook geeft hij aan dat de rol die Keukenhof vervult in regionale discussies en ondersteuning van de sector, is uitgebreid.

Siemerink: „Hetgeen ik bij Keukenhof heb kunnen doen, is voor mijn gevoel nu ook af. Daarmee is dit voor mij een goed moment. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Het is een hele mooie tijd geweest.”

Afstand nemen

Siemerink geeft aan, na deze hectische tien jaren, eerst even afstand te willen nemen. Daarna gaat hij op zoek naar een nieuwe, passende uitdaging. Het bestuur van Keukenhof gaat zorgen voor een opvolger.

Eigenaar van de Landgoed Keukenhof en de bloemententoonstelling is Stichting Graaf Carel van Lynden. De stichting is enig aandeelhouder van Keukenhof BV, die verantwoordelijk is voor het beheer en de exploitatie van het landgoed en de bloementenexpo.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster