Vorige

Baumschule Christoph Marken in financiële problemen

Tekst
Beeld
Ron Barendse

De Duitse kweker BCM Baumschule Christoph Marken staat sinds 15 augustus onder curatele. Stagnerende omzet richting Oost-Europa is volgens de curator een belangrijke reden van de financiële problemen.

BCM Baumschule Christoph Marken is met zo’n 66 ha boomkwekerij in het Duitse Ammerland een vooraanstaande kweker van onder andere Rhododenderon, coniferen, heesters, bamboe en kleinfruit. Van een aantal producten koopt het bedrijf uitgangsmateriaal in Nederland.

Het bedrijf is door wegvallende omzet richting Oost-Europa in financiële problemen gekomen en valt sinds 15 augustus onder het Duitse insolventiesysteem. Het bedrijf heeft naast Rusland onder andere klanten in Polen, Hongarije, Servië, Slowakije, Slovenië en Tsjechië. Naast het wegvallen van omzet heeft het bedrijf ook te maken met kostenstijgingen die een negatieve invloed hebben op de liquiditeit.

Continuïteit

Een curator is aangesteld en deze gaat zich inspannen om het bedrijf te laten voortbestaan. In de komende periode voert hij gesprekken met mogelijke kandidaten die het bedrijf willen overnemen. De 45 medewerkers blijven op dit moment allen in dienst van het bedrijf, zij moeten zorgen voor de continuïteit van het bedrijf.

Eigenaar Christoph Marken: „De komende weken zullen voor ons bedrijf uitdagend worden. Ik hoop dat we een toekomstbestendige oplossing kunnen vinden.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster