Vorige

’Behoefte aan cempwerk blijft’

Met ingang van 2022 ging Peter van ’t Westeinde zijn zevende jaar in als coördinator effectief middelenpakket (Cemp) voor de boomkwekerij. Zeven jaar waarin het nodige is veranderd qua toelatingen, maar weinig is veranderd qua knelpunten. „Sommige problemen zijn lastig te tackelen”, aldus Van ’t Westeinde.

Onkruid en taxuskever vormen de grootste knelpunten in de boomkwekerij. „Onkruid is een typisch voorbeeld van een probleem waar afgelopen jaren echt wel de nodige nieuwe oplossingen voor op de markt zijn gekomen. Maar ondertussen is een aantal bestaande mogelijkheden weer weggevallen. Het lastige hierdoor is dat het niet als knelpunt erkend wordt, want er zijn immers herbiciden voor handen. Dat je met een lijst met beschikbare bodemherbiciden echter alsnog een probleem kan hebben omdat een goed afbrandmiddel ontbreekt, wordt niet gezien. En dus ook niet erkend”, aldus Peter van ‘t Westeinde.

Over toekomstige oplossingen is Van ‘t Westeinde nog niet zo positief. „Ik zou graag zeggen dat er een oplossing komt, maar onlangs in een gesprek met Nefyto werd weer duidelijk dat zij verwachten dat komende jaren 40% van het bestaande middelenpakket gaat verdwijnen door aangescherpte Europese eisen. Als ik dat hoor, dan verwacht ik dat de problemen eerder groter worden dan kleiner.”

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl 

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster