Vorige

Bestaat dit voorjaar kans op ophoping van tuinplanten?

Tekst

Wat is er waar van de geluiden dat tuinplantenkwekers hun kassen als gevolg van de hoge gasprijzen minder verwarmen? En komen hierdoor sommige tuinplanten later op de markt met het risico op ophoping later dit voorjaar?

De energieprijzen rijzen de laatste maanden de pan uit. Kwekers die tuinplanten in kassen kweken kunnen hierdoor voor de vraag komen te staan of zij minder gaan stoken dan zij aanvankelijk van plan waren. Als hierdoor bijvoorbeeld eenjarigen dit voorjaar een paar weken later op de markt komen, zouden ze daarmee boomkwekerijproducten in de weg komen te zitten. Althans dat is een geluid dat op sommige plekken is op te tekenen.

Kweker Gerard Spaans, eigenaar van Spaloo Plant is voorzitter van de FloraHolland Product Commissie (FPC) Eenjarigen van de veiling. „De hoge energieprijzen spelen eigenlijk bij niemand van de kwekers binnen onze FPC een rol. Energie is voor de meeste kwekers van eenjarigen niet zo’n kostenpost. De meesten hebben hun gas ook langdurig vastgelegd en betalen zo’n €0,20 tot €0,25. Meer of minder stoken is vanwege de energieprijzen niet aan de orde.”

Wat is er waar van de geluiden dat tuinplantenkwekers hun kassen als gevolg van de hoge gasprijzen minder verwarmen? (Foto: Vidiphoto)

Violenseizoen start 2e week maart

Binnen de FPC Eenjarigen zijn viool, geranium, Osteospermum en Dianthus de belangrijkste productgroepen. Spaans zegt dat tweede week maart het violenseizoen start en dat dat niet veel anders is dan andere jaren. Ook het weer zorgt dit jaar volgens hem voor een plantontwikkeling die vergelijkbaar is met andere jaren.

Wat is het risico van perkplantenkwekers als ze later op de markt komen? En proberen handelaren kwekers zenuwachtig te maken?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster