Vorige

Beter weten

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Yes! Vanmiddag mag ik weer naar mijn coach! Eindelijk. Je mag het van mij ook een therapeut noemen of zelfs een psycholoog. Een psychiater gaat misschien wat ver. Heb ik problemen dan? Of ben ik de weg kwijt? Ach, wie heeft er geen problemen? Wie stoeit er niet met wat onhandige eigenschappen van zichzelf. Als jij denkt dat je perfect bent, dan heb je pas echt een groot probleem. Niets in het leven is zo mooi als jezelf ontdekken, je kwaliteiten, maar ook je klotedingen.

Het viel nog niet mee hoor, om een coach te vinden waar ik een beetje mee door 1 deur kon. De eerste was een Beterweter. Die dacht na 1 seconde door te hebben waar mijn probleem zat en stelde toen allemaal suggestieve vragen. Moest ik zijn oplossing zelf gaan bedenken. Legde ie allemaal antwoorden in mijn mond.

Je kent ze vast zelf ook wel, die Beterweters. Ze staan ook altijd net een stapje te dichtbij. In je ruimte. Ze hebben direct op alles een antwoord. Echte Beterweters herkennen dat niet van zichzelf.

Door mijn coach weet ik nu al beter dat Beterweters ‘in mijn allergie’ zitten zoals dat zo mooi heet. Terwijl ik me in het dagelijks leven graag omring met mensen die het beter weten, ga ik heel slecht op Beterweters. Vaak zijn het ook snelweters trouwens, of oordeelweters of gewoon stuurlui, politici en journalisten.

Oja, denkt u na het lezen van deze column dat het woord Beterweter niet bestaat, maar betweter hoort te zijn? Loop dan even naar de badkamer, lees deze column zin voor zin hardop voor en kijk na elke regel even in de spiegel.  Succes verder vandaag nog. Of wil je het nummer van mijn coach?

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster