Vorige

Betrokkenen ondertekenen convenant Zundert Floreert

Tekst
Beeld
Sam Koster

Verschillende bestuurders en andere betrokkenen hebben donderdag 14 juli een convenant ondertekend waarmee wordt beloofd de werkmethode uit de Pilot Vitaal Buitengebied Zundert voor de komende jaren te blijven hanteren.

Zundert Floreert

De ondertekening vond plaats tijdens het zogeheten Oogstfeest dat ter afsluiting van de pilot werd gehouden bij Boomkwekerij Huijbregts in Wernhout. De werkmethode Zundert Floreert, die tijdens de pilot is ontwikkeld, kenmerkt zich door bij plannen in de ruimtelijke inrichting zo goed mogelijk te zoeken naar overeenkomsten in de wensen en doelen van betrokken partijen.

Met het convenant is afgesproken dat de betrokken partijen ten minste tot 2026 volgens de methode van Zundert Floreert met elkaar blijven samenwerken, en onder meer ernaar te streven lokale gebiedsregisseurs aan te stellen en bij aanleiding daarvoor initiatieven in programma’s samen te voegen.

Gerard van Hassel ondertekent het convenant Zundert Floreert namens de dorpsraden, onder toeziend oog van manager Treeport David Bömer (rechts). Links kijken de andere ondertekenaars toe, vlnr Marc Lodders (Treeport); Corné Leenaerts (ZLTO-afdeling Zundert-Rijsbergen); Joyce Vermue (burgemeester Zundert); Erik Ronnes (gedeputeerde Noord-Brabant); en Louis van der Kalle (waterschap Brabantse Delta)

De intensieve samenwerking met verschillende lokale overheden was voor de dorpsraden in het begin nog wel wennen, vertelt Gerard van Hassel van dorpsraad Wernhout, namens de gezamenlijke Zundertse dorpsraden. „Het ging, doordat iedereen die betrokken was hard aan deze pilot heeft gewerkt, steeds beter, en uiteindelijk zelfs supergoed.”

De tekst van het convenant met alle zes de handtekeningen eronder. Alle ondertekenaars ondertekenden ook nog zes kleine versies hiervan; één voor elk van hen om zelf mee te nemen.
Gedeputeerde Ronnes van Noord-Brabant tekent de officiële, papieren versie van het convenant onder toeziend oog van Van der Kalle van waterschap Brabantse Delta. Daarnaast vlnr mede-ondertekenaars Vermue, Lodders en Leenaerts.

Zundert op voorsprong

Marc Lodders, die namens Coöperatie Treeport het convenant ondertekende, is ervan overtuigd dat Zundert door deze pilot een voorsprong heeft weten op te bouwen in het beheer van het buitengebied en opzichte van andere gemeentes.

Volgens Louis van der Kalle van waterschap Brabantse Delta is Zundert door de pilot een voorbeeld geworden voor de omgeving. „Wat in Zundert kan, kan ook elders in het waterschap. Het geeft energie dat Zundert al heeft laten zien wat mogelijk is.”

Benieuwd naar meer over Zundert Floreert? Met gebiedsregisseur Cees Anton de Vries staat een interview in De Boomkwekerij 12. Lees nu online via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster