Vorige

Biodiversiteitsmonitor voor boomkwekerij in ontwikkeling

In navolging van andere sectoren wordt er een biodiversiteitsmonitor specifiek voor de boomkwekerijsector opgezet. Bedoeling is dat kwekers daarmee hun bijdrage aan de biodiversiteit kunnen aantonen. Compas Agro organiseerde woensdag 29 november een startbijeenkomst voor het ontwikkelen van deze biodiversiteitsmonitor boomkwekerij.

Voor de boomkwekerij is het belangrijk om de bijdrage aan de biodiversiteit te kunnen aantonen richting afnemers en maatschappij. Daarnaast is het in weerbare teeltsystemen (ambitie van LTO en LNV vanaf 2030 in de hele land- en tuinbouw) de bedoeling dat kwekers praktische maatregelen nemen om de biodiversiteit te verhogen. Oftewel het stimuleren van bijvoorbeeld nuttige insecten middels bloemstroken, zodat er minder chemische gewasbescherming nodig is.

De komende tijd zal een eerste versie van de biodiversiteitsmonitor boomkwekerij worden gemaakt. Hiervoor is steun gekregen van het LIB. Compas Agro zal hiervoor stappen zetten met de kwekers die aangesloten zijn binnen de innovatiekring Midden-Brabant.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster