Vorige

Bloemenmozaïek voor 75-jarig bestaan Oorlogsgravenstichting

Tekst
Beeld
Vidiphoto

Woensdag 4 mei was er voor het eerst in twee jaar weer een nationale herdenking op Militair Ereveld Grebbeberg. Vanwege het 75-jarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting is een bloemenmozaïek aangelegd in de kleuren rood-wit-blauw en oranje.

Het militair ereveld Grebbeberg bij Rhenen is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Hier liggen alleen militairen begraven. Deze begraafplaats op de Grebbeberg is de laatste rustplaats van meer dan 400 Nederlandse militairen die in mei 1940 sneuvelden in de strijd om het zuidelijkste gedeelte van de Grebbelinie. Zij zijn begraven in de grond die zij met hun leven hebben verdedigd. 

4000 belangstellenden

Woensdag 4 mei werd voor het eerst in twee jaar weer een nationale herdenking gehouden op het militair ereveld, in aanwezigheid van Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven. Er waren enkele duizenden belangstellenden aanwezig.

Beheerders Charles Willemsen en Kees Kelderman van het militair ereveld De Grebbeberg haalden maandag nog het laatste onkruid uit het bloemenmozaïek dat vorig jaar december is ingeplant met 20.000 tulpen en blauwe druifjes. Het bloemenmozaïek – een Nederlandse vlag in een oranje veld met Prinses Irene-tulpen – staat precies deze week in volle bloei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster