Vorige

Bollen maken Amsterdamse ‘Green Mile’ zichtbaar

Beeld
KAVB

De Amsterdamse Stadhouderskade, de drukste verkeersader van de binnenstad, ondergaat een stevige vergroeningskuur. Met het project The Green Mile, van de gelijknamige stichting, wordt een toekomstbestendige omgeving voor mens, dier en natuur gerealiseerd.

In totaal gaan er ruim 30.000 bloembollen de grond in op diverse locaties langs de Stadhouderskade, van het Rijksmuseum tot de Hogeschool van Amsterdam. De lentebloeiers zijn aangeboden door de KAVB, die daarmee een bijdrage wil leveren aan een betere biodiversiteit in hartje Amsterdam. JUB Holland zal de komende weken de resterende plantwerkzaamheden uitvoeren.

Vanaf het vroege voorjaar van 2023 wordt The Green Mile zichtbaar door bloeiende krokussen, narcissen, tulpen en Allium. De bloemen zorgen voor een kleurrijk straatbeeld en leveren een bijdrage aan de biodiversiteit. Juist in een periode waarin er weinig bloeit, zorgen bloembollen voor voedsel voor bijen, vlinders, hommels en andere nuttige bestuivers.

Vlnr Jaap Bond (voorzitter KAVB), Ruth van Dijken (directeur Stichting The Green Mile) en Rocco Piers (bestuurslid stadsdeel Amsterdam-Zuid) planten de eerste bollen aan voor The Green Mile bij het Rijksmuseum.

Toekomstbestendige omgeving

The Green Mile is een initiatief van UNStudio, DNB, Heineken, Hogeschool van Amsterdam, Rijksmuseum en Blendingbricks – die gevestigd zijn aan de Stadhouderskade. Doel is om een toekomstbestendige omgeving voor mens, dier en natuur te realiseren langs de drukste verkeersader van de binnenstad.

De Stichting The Green Mile heeft, samen met de gemeente Amsterdam, voor de komende jaren als doel The Green Mile zichtbaar te maken, bewustwording te creëren en projecten te realiseren om de Stadhouderskade leefbaar te maken voor mensen, dieren en levend groen. De ambitie voor The Green Mile is groot en een aantal projecten zijn reeds uitgewerkt en goedgekeurd. Realisatie ervan is in handen van de publieke en private sector, tezamen met gemeente Amsterdam.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster