Vorige

Bomenbanen haalt subsidie van twee ton binnen voor traineeships

Beeld
Bomenbanen

Bomenbanen heeft, samen met een collectief van bedrijven in de bomenbranche, een SLIM-subsidie van €200.000 binnengehaald. SLIM staat voor ‘Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb’. De subsidie is bedoeld om een leven lang leren te stimuleren.

De behoefte aan vakkundige mensen is groot en voelbaar binnen de bomenbranche. Tijd en middelen om starters of mensen met weinig voorkennis in te werken, is er bij veel bedrijven vaak niet. Daarom heeft Bomenbanen eerder dit jaar het initiatief genomen om een traineeship te ontwikkelen.

Op deze manier worden mensen met een passie voor groen in twee jaar tijd klaargestoomd om als boomexpert aan de slag te gaan. Ongeacht of zij wel of geen voorkennis hebben van bomen.

BomenCampus

In de afgelopen periode is er door Bomenbanen en haar partners hard gewerkt aan een ontwikkelplan om het traineeship, onder de naam BomenCampus, vorm te geven. Dit bestaat uit vier intensieve opleidingsmaanden en twintig maanden werken en leren bij mkb-bedrijven binnen de branche.

De werving voor het traineeship gaat zeer voorspoedig, eind augustus start de eerste lichting trainees. Bomenbanen verwacht hiermee een mooie oplossing te bieden voor de scholingsbehoefte binnen de bomenbranche.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster