Vorige

Boomkweker Marc Van Hulle overleden

Beeld
Sylva

Marc Van Hulle, voormalig directeur van Sylva Boomkwekerijen in België, is overleden. Van Hulle was naast boomkweker ook actief als bestuurder.

Van Hulle leidde jarenlang Sylva Boomkwekerijen in het Belgische Lievegem. Zijn familie meldt dat onder zijn leiding het bedrijf uitgroeide tot toonaangevend bedrijf van bos- en haagplantsoen in Vlaanderen. Van Hulle is 70 jaar geworden.

Van Hulle was betrokken bij het Verbond van Boomtelers. Hij werd secretaris van de Bosboomtelers van Vlaanderen en vertegenwoordigde zijn afdeling ook in het bestuur van het Verbond van Boomtelers. Rond de eeuwwisseling werd hij voorzitter van het Verbond van Boomtelers en lid van het presidium AVBS.

Verder vertegenwoordigde Van Hulle de boomkwekerij in de sectoradviesgroep Niet-eetbare Tuinbouwproducten van VLAM. Hij bracht zijn ervaring in voor specifieke promotieacties voor bomen en tuinplanten. Hij was ook lid van het comité boomkwekerij voor de Gentse Floraliën. Daarnaast had hij zitting in het overleg met de vakbonden, in wat later de commissie CAO van AVBS zou worden.

Ook was hij actief in de organisatie van boomkwekerijexportbedrijven Belbex. Verder was hij decennialang lid van de Europese Commissie van Bosboomkwekers, later omgedoopt in EFNA. Hij werd ook incidenteel afgevaardigd naar de ENA, de Europese boomtelersorganisatie die hij meehielp oprichten. In 2009 werd Sylva Boomkwekerijen gekozen tot International Grower of the Year.

„Marc draaide met zijn bedrijf veel mee in onderzoeksprojecten, stond altijd open voor nieuwe ideeën en heeft op die manier de sector mee vooruit geholpen. Hij kon niet alleen bomen laten groeien, maar gaf ook zijn mensen ruimte en kansen om zich te ontwikkelen, aldus Sylva Boomkwekerijen in een persbericht.

„We herinneren Marc als een gepassioneerd boomkweker met een hart voor de natuur, een liefdevolle vader en prominente voortrekker van de sector”, aldus zijn familie.

Begrafenis 20 mei

De begrafenis vindt plaats in de St. Ghislenuskerk van Waarschoot op 20 mei om 14 uur. Condoleren kan vanaf 13.20 uur.

Er is mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te storten op rekeningnummer BE 28 3850 6807 0320 van de ALS Liga België vzw, met vermelding: ‘ter nagedachtenis aan Marc Van Hulle’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster