Vorige

’Boomkwekerijtransport heeft weinig last van boerenprotest’

Tekst
Beeld
Ron Barendse

De boerenprotesten in het grensgebied van Nederland en Belgie hebben vooralsnog een beperkte invloed op transport van boomkwekerijproducten. „Onze chauffeurs kennen alternatieve wegen en weten de blokkades tot nu toe goed te omzeilen”, zegt Erik Bastiaensen, directeur CLTV & Erik Tax Transport in Zundert.

De ANWB meldde vrijdagochtend dat door boerenprotestacties belangrijke verbindingswegen tussen Nederland en België in beide richtingen zijn versperd. Het gaat met name om de A4 Bergen op Zoom – Antwerpen, de A67 Eindhoven – Antwerpen en de A16 Breda richting Antwerpen.

Volgens Bastiaensen valt de overlast voor het transport vanuit de regio Zundert mee. „Onze chauffeurs zijn goed voorbereid en kennen de alternatieve wegen. Naar het zuiden toe rijden ze via binnenwegen door België. Naar het noorden toe kunnen ze binnendoor naar Breda en daar de A16 op. We moeten wel degelijk rekening houden met de boerenprotesten, maar we ondervinden er weinig last van.”

Strop voor transportsector

Boerenblokkades bij de grens met België bezorgen de transportsector volgens Nieuwsblad Transport een zware strop. Branchevereniging TLN wil dat de boeren hun protest staken. Actiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om nog het hele weekend actie te voeren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster