Vorige

Bosk wint Dutch Design Award

Beeld
Floris Leeuwenberg

Bosk van Arcadia en de gemeente Leeuwarden hebben samen in de categorie Habitat een Dutch Design Award 2023 gewonnen. De vakjury noemde het ‘wandelende bomenbos’ „een briljant, natuurinclusief protest met demonstraten waar je van gaat houden. Het hele project is voorbeeldstellend, met bomen als prominente hoofdrolspelers”.

De prijzen werden donderdag 21 september uitgereikt aan de winnaars tijdens een feestelijke Dutch Design Award-Night. Onder de inzendingen maakten crossovers het grootste deel van de projecten uit. Naast makerschap, onderzoek en samenwerking vielen als onderliggende thema’s dit jaar het persoonlijke als uitgangspunt, een breed spectrum aan perspectieven en de noodzaak voor betekenis en verbinding op.

Alle winnende en genomineerde projecten zijn te zien tijdens de DDA23 overzichtstentoonstelling op Dutch Design Week van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven.

Zeggingskracht

Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en de meest toonaangevende projecten en kijkt naar de impact van die verschillende disciplines, kijkrichtingen en oplossingen op onze samenleving. Vakjury’s van onafhankelijke ontwerpexperts kozen winnaars in elk van de volgende categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Data & Interaction, Best Commissioning en Young Designer. Zij beoordeelden projecten aan de hand van de criteria impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, soms aangevuld met categoriespecifieke criteria.

Eerder schreef Tuin en Landschap een artikel over Bosk in Leeuwarden. Klik hier om dit te lezen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster