Vorige

Boskoopse boomkwekers werken samen met RoboHouse Delft

Beeld
Greenport Boskoop

Zeven boomkwekerijen uit Boskoop en roboticabedrijf Robohouse Delft hebben onlangs gezamenlijk deelgenomen aan een workshop. Doel van de bijeenkomst was onderzoeken in hoeverre robotica boomkwekers verder kan helpen in het verbeteren van hun afleverproces.

Hoe kunnen we de medewerker ondersteunen met technologie tijdens de piekdrukte? En aantrekkelijker worden op de arbeidsmarkt door zwaar en eentonig werk door robots te laten doen?

Het zijn vragen die in aanloop naar de bijeenkomst door RoboHouse zijn geformuleerd naar aanleiding van bedrijfbezoeken en interviews met deelnemende boomkwekers. De boomkwekers vormden voor RoboHouse de eerste groep mkb-ers die aan deze sessie meededen.

De boomkwekers kregen in Delft voorbeelden te zien van roboticatoepassingen in logistieke processen bij Heineken en technieken die in de schappen van supermarkten worden gebruikt. Binnenkort vindt als onderdeel van dit project een excursie plaats naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van robots voor specifieke taken.

Over het project
Via de Rabobank en de EDBA (Economic Development Board van Alphen aan den Rijn) zijn RoboHouse en Greenport Boskoop met elkaar in contact gekomen. Bij de workshop was ook WUR, een tech-bedrijf, een start-up begeleider en een innovatie-coach aanwezig.

Boomkwekers die interesse hebben om bij dit project aan te sluiten kunnen contact opnemen met Anja van Tilburg via a.vantilburg@greenportboskoop.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster