Vorige

’Bouwprojecten in Duitsland stagneren’

Tekst
Beeld
Ron Barendse

„Natuurlijk maken we ons zorgen over de oorlog in Oekraine”, zegt Lutze von Wurmb, voorzitter van Bundesverband Garten-, Landschafts- und Sportplatzbau in aanloop naar beurs GaLaBau die onlangs werd gehouden. „Maar we zijn als aanlegbranche altijd sterker uit eerdere crises gekomen.”

Von Wurmb ziet dat de verkoop van bouwprojecten stagneert: projecten die klaar zijn worden niet meer aan consumenten verkocht en vrije bouwkavels worden momenteel niet bebouwt. Onder andere de gestegen rente is hier volgens hem debet aan.

Duitse aanlegmarkt

Daarbij kent de bouw volgens hem ook een aantal problemen. Zo is er schaarste aan materialen, stijgende prijzen en inflatie. Volgens de BGL-voorzitter remt dit niet alleen de verwachtingen voor de Duitse aanlegmarkt, maar voor een heel continent. „Maar”, zegt hij. „We zijn als aanlegbranche altijd sterker uit eerdere crises gekomen. We kunnen ook nu weer profiteren van de trend naar meer groen in de stad.”

Meer over de Duitse beurs GaLaBau die van 14 tot 17 september in Nurenberg werd gehouden leest u in De Boomkwekerij 20. Deze ligt 7 oktober bij abonnees op de mat.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster