Vorige

Bouwsector wil negatieve impact op biodiversiteit minimaliseren

Beeld
Shutterstock

Een aantal partijen uit de bouwsector heeft Stichting Bouwerzzz opgericht. Deze stichting moet de negatieve impact van de bouwsector op de biodiversiteit minimaliseren.

Bij nieuwbouw gaat vaak natuur verloren en het is in de praktijk lastig om dit op dezelfde schaal binnen het bouwgebied terug te brengen. Ook zorgen bouwactiviteiten voor versnippering van het landschap en vindt natuurcompensatie te weinig plaats in de directe omgeving van bouwprojecten.

Via Stichting Bouwerzzz kunnen partijen een extra bijdrage leveren om de biodiversiteit in de omgeving van de projectlocatie te verbeteren. De ambitie is om voor iedere m2 die een bouwproject in beslag neemt ergens in de omgeving 4 m2 natuur te creëren.

Tiny Forest

Om de daad bij het woord te voegen start binnenkort een eerste project, het aanleggen van een Tiny Forest op het schoolplein van Kindcentrum Haarzicht in Vlieten. De stichting beheert verder een portfolio van diverse lokale natuurcreatieprojecten. Deze zijn aangedragen door organisaties als IVN en Trees for All.

Per project wordt aangegeven wat de doelstellingen en verwachte effecten voor de biodiversiteit zijn en welke donatie noodzakelijk is om dit te realiseren. Een speciale ‘map’ maakt het mogelijk om een geschikt lokaal natuurproject te vinden. Het natuurherstel, -behoud en -beheer van de projecten wordt uitbesteed aan experts.

Stichting Bouwerzzz is een initiatief van Dura Vermeer, Van Wijnen, DHM Infra, Vink Bouw, Tauw en Witteveen + Bos. Het doel is om zoveel mogelijk partijen aan te laten sluiten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster