Vorige

Brabants Migratie Informatie Punt geopend

Beeld
Ron Barendse

Het Brabantse Migratie Informatie Punt biedt laagdrempelige ondersteuning en advies aan arbeidsmigranten. Doel is om werkomstandigheden en levenskwaliteit van arbeidsmigranten te verbeteren.

Tijdens een feestelijke aftrap hebben het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de provincie Noord-Brabant en de vijf Brabantse arbeidsmarktregio’s vorige week de start van het Brabantse Migratie Informatie Punt gevierd. Bij informatiepunten kunnen internationale medewerkers terecht met vragen over loon, werk, huisvesting en zorg. Tussen 1 oktober 2023 en 1 oktober 2025 is hiervoor €3,5 miljoen euro beschikbaar.

Er wonen naar schatting zo’n 120.000 internationale medewerkers in Noord-Brabant. Het is volgens de initiatiefnemers belangrijk dat werknemers uit het buitenland meer weten over hoe onze maatschappij in elkaar steekt en niet in alles afhankelijk zijn van hun baas. Het Brabantse Migratie Informatie Punt biedt laagdrempelige ondersteuning en advies, met als doel werkomstandigheden en levenskwaliteit te verbeteren.

Er zijn meerdere fysieke loketten en mobiele teams. Komende twee jaar wordt in een pilot met Brabantse werkgevers, brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties gewerkt aan een aanvullend aanbod. Glastuinbouw Nederland en ZLTO sluiten aan bij dit initiatief.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster