Vorige

Brancheopleiding in september van start in Horst

Tekst
Beeld
Shutterstock

De Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij gaat komend schooljaar van start bij Yuverta Horst aan de Maas. De opleiding richt zich erop om zij-instromers op te leiden tot medewerker in de boomkwekerijsector.

Onderwerpen die aan bod komen in de vijf modules van de opleiding zijn onder andere bedrijfsanalyse, bedrijfsoptimalisatie, financiën, duurzaamheid en innovatie, personeel en marketing. Net als in Boskoop, waar de opleiding als eerste werd aangeboden, zullen bedrijven uit de sector betrokken worden bij de lessen. Onlangs is er een oproep gedaan richting Noord-Limburgse kwekers om hun bedrijf voor een praktijkles beschikbaar te stellen.

Eerst geslaagden

Afgelopen februari ontvingen in Boskoop de eerste geslaagden van de brancheopleiding hun diploma. Scholingsconsulent Marielle Gooijaers van Talentboom liet die avond aan De Boomkwekerij weten dat er een nieuwe opleiding wordt ontwikkeld, genaamd ‘Bedrijfsleider 1’.

Gooijaers: „Dit programma bestaat wederom uit vijf modules en gaat een stap verder de diepte in, met veel aandacht voor marketing, optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ook het behalen van spuitlicentie 2 is een onderdeel van dit traject. Het is een opleiding die zich meer richt op mensen die al in de sector werkzaam zijn. Alle aspecten van bedrijfsvoering komen in dit programma aan bod.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster