Vorige

Brand verwoest loods J.H. Moed boomkwekerijen

Tekst

Dit weekend is een loods van J.H. Moed boomkwekerijen door brand verloren gegaan. De schade betreft onder andere planten die in de komende weken zouden worden uitgeleverd.

Bij de brand op het bedrijf in Westerlee, ten oosten van Groningen, gingen de schuur met twee koelcellen, sorteer- en kantoorruimte verloren. In de koelcel lagen volgens eigenaar Jeroen Moed meer dan 1 miljoen rozenonderstammen opgeslagen en daarnaast zetstammen en ander plantmateriaal. „Dit is een schok voor ons bedrijf”, aldus eigenaar Jeroen Moed.

Moed zegt dat het moeilijk is om nieuw plantmateriaal te krijgen. „Onze klanten hebben de onderstammen echt nodig om struikrozen te maken. Ik heb een aantal collega’s benaderd of zij nog materiaal hebben, maar tot nu toe is dat niet gelukt. Zo laat in de tijd is dat ook lastig.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermafbeelding-2022-03-07-om-14.01.28.png
In een koelcel in de loods lagen meer dan een miljoen rozenonderstammen. (Foto: J.H. Moed boomkwekerijen)

Verder zegt Moed: „We moeten door. Onze administratie is verbrand en m’n vader is nu een printer en een laptop aan het kopen. In de afgebrande loods zat de stroom, dus ook op andere plekken hebben we geen stroom. Daarvoor schakelen we nu een aggregaat in. En verder hebben we het qua werkzaamheden op het bedrijf ook al heel druk. We zijn bijvoorbeeld aan het stekknippen, dat moet ook nu gebeuren.”

Nare situatie

Over de oorzaak tast hij in het duister. „We waren op het land aan het werk toen er gebeld werd dat de loods in brand stond. Ik weet niet wat de oorzaak is. Verzekeringexperts zijn deze dagen aan het kijken, maar ik kan er nog niks over zeggen. We zijn goed verzekerd dus ik hoop ook dat het goed kan worden opgelost. Maar we zitten in een nare situatie.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster