Vorige

Britse overheid stelt recht eenzijdige aanpassing Brexit voor

Tekst
Beeld
Shutterstock

De Britse regering zal aanstaande maandag een wetsvoorstel presenteren waarmee deze zich het recht op eenzijdige aanpassing van regels rond de Brexit toe-eigend. Dat blijkt uit de agenda van het Britse Lagerhuis.

Het gaat de regering-Johnson daarbij in het bijzonder om de status van Noord-Ierland, dat bij internationale handel feitelijk nog als onderdeel van de Europese Unie wordt behandeld. Zo zijn er geen extra handelscontroles nodig bij handel tussen de EU en Noord-Ierland, maar wel tussen Noord-Ierland en de rest van het Verengd Koninkrijk.

Nieuwe handelsruzie

De Britse regering liet eerder al weten aan een wetsvoorstel te werken dat er onder meer voor zou zorgen dat Noord-Ierse bedrijven bij internationale handel zelf mogen bepalen of ze als Brits of Europese gezien moeten worden. Maandag staat de presentatie van dit plan op de planning door minister Truss van Buitenlandse Zaken.

Dit tot grote onvrede van de EU, die er niet gelukkig mee is dat het Verenigd Koninkrijk nu zelf de regels van de Brexit wil kunnen veranderen. Er wordt voor gewaarschuwd dat deze zet een nieuwe handelsruzie zou kunnen veroorzaken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster