Vorige

Bronzen medaille voor Twan en Willem op EuroSkills in Gdansk

Beeld
The Creators Hub - Jordi Sloots

Studenten van Aeres MBO Velp, Twan Geven en Willem Mateman, wonnen zaterdag het brons bij Landscaping Gardening op de EuroSkills in het Poolse Gdansk. Het niveau was heel hoog bij alle twaalf deelnemende landen. Finland won het zilver en Oostenrijk ging er met het goud vandoor.

Namens de VHG begeleidde Nicole Slagmolen de hoveniers in Gdansk. „Twan en Willem waren relaxt en positief begonnen. Op de eerste van de drie dagen ging het super, de tweede dag kende wat problemen en zat het niet echt mee, de vermoeidheid sloeg toe. Maar na de lunchpauze én een goed gesprek in het team gingen ze een versnelling hoger en lukte het toch om de verplichte onderdelen af te ronden.”

Twan Geven (rechts) en Willem Mateman aan het werk met de aan te leggen tuin. De pergola staat al. (Foto: The Creators Hub – Jordi Sloots)

Fantastisch

„Na een avond samen goed overleggen hoe ze de derde dag gingen aanvliegen, werkte alles mee. Ze kregen de tuin helemaal af en die zag er fantastisch goed uit. Ze bouwden een pergola, een vlonder, een wadi, beregening werd ingebouwd, diverse muurtjes, enzovoorts. De jury beoordeelde de beplanting niet zoals we hadden verwacht, maar van de meetpunten hadden ze zeker 95% voor elkaar, dat bracht hun het brons!”

Docent Elbert Roordink was in Polen op de achtergrond aanwezig voor de begeleiding van zijn team. „Zo ontzettend blij met deze medaille, de mannen hebben er zo hard voor gewerkt! Ik ben supertrots op deze vakkanjers,” liet hij weten.

Podiumplek

Wat de prestatie van Twan en Willem onderscheidt van anderen is vooral voor het getrainde oog zichtbaar. Willem Mateman: „We krijgen allemaal dezelfde tekening, in principe maak je dus dezelfde tuin. Het ligt vooral aan de meetpunten die zeer nauwkeurig moeten zijn. Daarnaast wordt gekeken naar de gekozen beplanting.”

Een podiumplek hadden ze niet verwacht. Willem: „Dit is echt een moment van ontlading en blijdschap. Onze hoop was eigenlijk gevestigd op een ‘Medallion for Excellence’. Maar een podiumplek is natuurlijk stiekem wel het mooist!”

Lees hier het artikel uit Tuin en Landschap over de voorbereiding van Twan en Willem op weg naar de EuroSkills.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster