Vorige

Cao-akkoord gemeenten, stakingen opgeschort

Tekst
Beeld
Shutterstock

Werkgevers en vakbonden hebben dinsdag een principeakkoord over de nieuwe cao’s voor de gemeentelijke sector bereikt. Het akkoord geldt voor 12 maanden. Werkgevers en vakbonden leggen het akkoord voor aan hun achterbannen. De stakingen zijn opgeschort.

In de nieuwe cao’s is een salarisstijging voor iedereen afgesproken, waarbij de nadruk ligt op medewerkers in de laagste schalen in het loongebouw. De salarisstijging varieert gemiddeld van ruim 13% aan de basis tot ruim 12% in schaal 5 en bijna 7% in schaal 11.

Hybride werken

Medewerkers krijgen daarnaast een extra vakantiedag en een extra feestdag erbij en een vergoeding voor hybride werken van €3 per dag. Het zogenoemde derde ziektejaar wordt afgeschaft en vervangen door een werkgeversbijdrage aan een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Het akkoord is gesloten door de werkgevers VNG en WSGO (Werkgeversorganisatie Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties) en de vakbonden FNV, CNV en PDO. Het gaat om de Cao Gemeenten en de Cao SGO (samenwerkende gemeentelijke organisaties). Onder deze cao’s samen vallen zo’n 190.000 medewerkers in de gemeentelijke sector.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster