Vorige

Celosia Hot Topic Reef wint Glazen Tulp Award 2022

Tekst
Beeld
FloraHolland

Na een jaar van campagne voeren, nomineren, stemrondes en jureren, zijn vorige week de winnaars van de Glazen Tulp Award 2022 bekendgemaakt. 

Bij de categorie Tuinplanten lagen de nummers 1, 2 en 3 zeer dicht bij elkaar. Op nummer 1 eindigde met 39 punten Celosia Hot Topic Reef van Ammerlaan-Sosef. De jury looft de bijzondere kleur en vindt het een aanvulling in het tuinplantenassortiment. „Onderschatte plant voor in de tuin en borders. Echt een fantastisch gezicht, natuurlijk wel in combinatie met de juiste beplanting.”

Celosia Hot Topic Reef van Ammerlaan-Sosef.

Biodiversiteit

Met 38 punten komt de Mandevilla Sundaville Flamingo Pink van Beauty Plants op nummer 2. De jury: „Mooie plant, elegante uitstraling, onderscheidend en mooie kleurcombinatie. Zeer makkelijk in onderhoud!”

Met 37 punten belandt Van Son & Koot op plek 3 met Buddleja davidii Butterfly Candy-serie. De jury: „Compact, aanvulling op het assortiment grootbloeiers. Passend in een hedendaags tuinbeeld waarin biodiversiteit een belangrijke rol speelt. Voor balkon en kleine tuin, hiermee haal je de biodiversiteit in de stad.”

Concepten

Tegeltje Groen van kweker Griffioen behaalde met 45 punten de eerste plaats bij de concepten. De jury: „De verschillende seizoenen zijn hierin mooi verwerkt. Eigentijdse doorvertaling van ‘tegel eruit, plant erin’. En juist door de frisse, jeugdige uitstraling van de verpakking passend in deze tijd. Interessant is dat dit concept ook omgezet is naar gemeentes en voor retail.”

Tegeltje Groen van kweker Griffioen behaalde de eerste plaats bij de concepten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster