Vorige

Chelsea presenteert tien tuinen voor 2023-editie

Zes tuinen in de categorie Sanctuary Gardens en vier All about Plants Gardens zullen er te zien zijn op de Chelsea Flower Show in 2023. Samen met de tien eerder gepresenteerde grote showtuinen, staat de teller nu op twintig tuinen.

Chelsea 2023
De RSPCA-garden van Martyn Wilson.

Dit maakte de organisatie 21 november bekend. Een van de Sanctuary Gardens is die van ontwerper Martyn Wilson, hij maakt een tuin waarin zowel mensen als dieren een toevluchtsoord vinden. De tuin wordt dan ook gesponsord door de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

Volgend jaar zullen voor de tweede keer tuinen in de categorie All about Plants te zien zijn. Dit jaar was de nieuwe categorie tuinen, aangelegd in The Great Pavillion, een groot succes. Een van de tuinen voor de Chelsea-editie in 2023 is The Teapot Trust: Elsewhere Garden. De twee ontwerpers combineren in de tuin verschillende kleurrijke hoge Primula, en verbeelden hiermee de fantasierijke verbeeldingskracht van kinderen.

Chelsea 2023
The Teaput Trust: Elsewhere Garen van Semple Begg.

Eerder maakt de organisatie van de Chelsea Flower Show al de tien grote showtuinen bekend. In totaal zijn er nu twintig tuinen bekend. Waarschijnlijk worden dit er meer omdat nog alle categorien bekend zijn gemaakt. Entreekaarten voor de show die plaatsvindt van 23 t/m 27 mei bestel je via de website.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster