Vorige

CNV Vakmensen roept partijen op om in gesprek te gaan over betere cao

Tekst
Beeld
Archief

Een kleine meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft voor het eindbod van VHG gestemd voor een nieuwe cao. Echter, omdat een grote meerderheid van FNV het eindbod heeft afgewezen, wil CNV afwachten wat er uit eventuele gesprekken tussen de partijen komt.

„CNV Vakmensen wacht de reactie van de andere bij de cao betrokken partijen af. Afwijzing van het eindbod door de collega bond zal mogelijk tot nieuwe gesprekken en/of acties leiden. Als blijkt dat dit niet tot een betere cao leidt, zullen wij de cao sluiten. In de tussentijd is er dus nog geen cao en kun je daar geen aanspraak op maken,” staat in een statement van CNV Vakmensen te lezen.

Gezamenlijke cao

CNV schrijft verder dat zij het „in het belang van de hoveniersbranche vindt om de collega bond eerst in de gelegenheid te stellen tot een gezamenlijke betere cao te komen. Het heeft immers niet onze voorkeur om alleen een cao met werkgevers af te sluiten omdat dit allerlei ongewenste effecten zal hebben voor de samenwerking in de sector. Daarom hebben we wij partijen ook opgeroepen weer met elkaar in gesprek te gaan om te kijken of alsnog tot een cao gekomen kan worden.”

Mocht duidelijk worden dat niet tot een verbeterde cao gekomen kan worden, dan zal CNV Vakmensen in lijn met een kleine meerderheid van haar leden uiteindelijk instemmen met het eindbod en een cao sluiten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster