Vorige

Colland onderzoekt ontwikkelingen arbeidsmarkt

Tekst

Colland houdt onder werkgevers een onderzoek naar de arbeidsmarkt. Hiermee wil Colland inzicht krijgen in de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aangaande groene en agrarische sectoren. Een groot antal bedrijven wordt hier van februari tot en met april voor benaderd.

De uitkomsten kunnen weer als basis dienen voor toekomstige onderhandelingen en afspraken. Door middel van het onderzoek wil Colland inzicht krijgen in zaken als verloop binnen de sector, de beschikbaarheid van werk en de in- en uitstroom van werknemers. „Het levert specifieke informatie op uit en over de deelnemende sectoren”, zegt Alie Dijkstra, werkgeversvoorzitter bij Colland. „Die informatie kunnen wij gebruiken voor het maken van cao-afspraken en sociaal fondsbeleid in de sectoren.”

Potentiële werknemers

Aan de hand van het onderzoek wordt ook gekeken naar acties op het gebied van onder meer hoe aantrekkelijk de sector is voor potentiële werknemers. Zo kan eraan gewerkt worden om zij-instromers en jongeren inzicht te geven in het werk in de sector en hen hier meer voor te motiveren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster