Vorige

Copijn betrekt duurzaam kantoor in Utrecht

Copijn heeft haar intrek genomen in een nieuw en duurzaam kantoor in Utrecht. Aan de Gageldijk, waar Copijn al sinds begin jaren ’70 is gehuisvest, staat nu een modern gasloos onderkomen.

Bij het ontwerp van het gebouw vormde circulariteit het uitgangspunt. Tjeerd van der Schee, directeur bij Copijn: „Door vanaf het begin in te zetten op circulair bouwen, konden wij bij de sloop van het oude pand al rekening houden met de materialen die we wilden hergebruiken. Slopen werd zodoende ook het oogsten van grondstoffen.”

De dakspanten uit het oude kantoor vormen nu de treden van een imposante trap. Van de 150 m2 dakbeschot die werd geoogst, maakte interieurontwerper OPNIEUW! plantenbakken voor de nieuwe werkplekken. Alle werkplekken richtten zij in met refurbished en upcycled meubilair.

De plantenbakken zijn gemaakt van de dakschotten van het oude pand van Copijn. (Foto: Copijn)

Langgekoesterde droom

Met het ontwerpen, aanleggen en beheren van groenprojecten zijn de medewerkers van Copijn dagelijks bezig met het creëren van mooie en duurzame leefomgevingen. „Ons vorige pand was daarin niet representatief. Dat onze ontwerpers en realisatiespecialisten hun talenten nu konden inzetten voor de eigen werkomgeving was voor velen dan ook een langgekoesterde droom,” aldus Van der Schee.

Bij binnenkomst vallen direct de metershoge groene wanden op. „De groene wanden zijn meer dan alleen een fraaie aankleding van ons kantoor. De gebruikte planten zuiveren de lucht en zorgen bovendien voor een betere akoestiek.”

Showtuin

Het buitenterrein, dat volledig werd ontworpen door de landschapsarchitecten van Copijn, is op dit moment in aanleg. Ook hier is circulariteit een belangrijk speerpunt. De oude fietsenstalling komt, voorzien van een nieuw groen dak, terug in de plannen voor het nieuwe terrein. En met materialen die over zijn uit projecten worden de plantvakken en wandelpaden gemaakt.

Het terrein wordt ingericht als showtuin en vormt een plek om te experimenteren, innoveren en inspireren. Zo komt er een arboretum met bijzondere bomen en krijgt ieder deel van het terrein een eigen functie. Voor de entree komt een gecultiveerde tuin met daktuinvoorbeelden in cortenstalen bakken. De rest van het landschap krijgt een meer natuurlijke uitstraling, met onder andere wadi’s en bloemrijk grasland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster