Vorige

CropLife NL wil bijdragen aan bescherming grondwaterkwaliteit

Tekst
Beeld
Shutterstock

CropLife NL wil actief bijdragen aan het beschermen van de grondwaterkwaliteit in grondwaterbeschermingsgebieden. De brancheorganisatie van chemische en biologische gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten wil middels vier acties meehelpen aan het verbeteren van de waterkwaliteit. Dit maakte zij bekend tijdens de jaar jaarbijeenkomst.

Meedenken over de opzet van een early warning meetnet, het duiden van meetgegevens, het opstellen van emissiereductieplannen en het stimuleren van precisielandbouw. Dat zijn de vier acties waarmee CropLife NL wil werken aan het verbeteren van de grondwaterkwaliteit.

Middels het meetnet worden gewasbeschermingsmiddelen en andere stoffen tijdig waargenomen. Hierdoor kan er beter een relatie worden gelegd met toepassing in specifieke teelten en kan er dus doelgericht met betreffende kwekers van deze teelten gekeken worden naar oplossingen.

Door kennis en expertise beschikbaar te stellen vanuit de leden van CropLife NL kan er beter duiding worden gegeven aan aangetroffen werkzame stoffen en relevante metabolieten, zodat er gerichtere maatregelen kunnen worden genomen.

Bij een structurele normoverschrijding in grondwater in grondwaterbeschermingsgebieden zal het CropLife NL- bedrijf dat de betreffende stof op de markt brengt een Emissie Reductie Plan (ERP) opstellen. Deze ERP’s zijn succesvol gebleken bij het terugdringen van emissies naar oppervlaktewater.

CropLife NL is betrokken bij diverse projecten voor de toepassing van precisielandbouw. Naast digitalisering is precisielandbouw één van de speerpunten voor de toekomstige land- en tuinbouw. Door de inzet van deze technieken kunnen volumes, van bijvoorbeeld herbiciden, sterk worden verminderd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster