Vorige

Crowdfunding voor Euro Plant Tray

Beeld
Euro Plant Tray

Om een deel van de productie van meermalige plantentrays te financieren richt Euro Plant Tray zich op crowdfunding. Ze hoopt zo €4 miljoen binnen te halen.

Geïnteresseerden kunnen in de Euro Plant Tray (EPT) investeren via de platforms Wiwin en GLS Crowd. Via GLS Crowd hoopt EPT €1,5 miljoen binnen te halen, via Wiwin €2,5 miljoen.

De dertig bedrijven die deel uitmaken van de coöperatie Euro Plant Tray eG legden elk €50.000 euro in. Met deze €1,5 miljoen kan Euro Plant Tray naast het betalen van de dagelijkse werkzaamheden, een start maken met de aanschaf van een machine en productie van trays. Uiteindelijk betaalt EPT de productie uit de huursommen die binnenkomen.

Gebruikers van de Euro Plant Trays huren de trays echter per een, drie, vijf of tien jaar en betalen de huursom jaarlijks. Daarom is EPT genoodzaakt om de productie deels zelf voor te financieren. Voor een deel gebeurt dit dus door de coöperatieleden. Dat is echter niet genoeg en daarom probeert EPT via crowdfunding geld binnen te halen.

PPWR

EPT hoopt met een EPT-pool het gebruik van plastic in de plantenhandel te verminderen.  Op 24 april 2024 nam het EU-parlement de PPWR (Packaging and Packaging Waste Regulation) met grote meerderheid aan. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2030 eenmalige plantentrays van plastic niet meer mogen worden gebruikt voor alle transporten binnen de EU, en voor transporten binnen locaties van een concern.

In Europa gaan jaarlijks rond 600 miljoen wegwerptrays om, in Duitsland – het grootste exportland voor de Nederlandse bedrijven – zijn dat er al 150 miljoen.

In de komende twee weken maakt EPT bekend wie de poolbeheerder wordt die op de distributie van de trays toeziet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster