Vorige

Ctgb komt met vereenvoudigde uitbreiding voor laag-risicomiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) komt binnenkort met een vereenvoudiging van de uitbreiding van laag-risicomiddelen met kleine toepassingen. Doel is om deze mogelijkheid zoveel mogelijk te stimuleren.

In de Ctgb-vergadering van november stemde het college in met een omvangrijke uitbreiding met kleine toepassingen van een fungicide op basis van de schimmel Aureobasidium pullulans. Dit ‘groene’ middel had reeds een toelating in ons land. Met deze uitbreiding kan het worden toegepast in circa twintig andere gewasgroepen in fruit-, groente- en bomenteelt. De uitbreidingsaanvraag was het initiatief van een belangenorganisatie van telers.

Directeur Ingrid Becks van het Ctgb: „Dit voorbeeld laat zien hoe je een ‘groen’ middel op relatief eenvoudige wijze veel breder kunt benutten. Die mogelijkheid moet wel door een toelatinghouder of, zoals in dit geval, de sector worden ingevuld met een aanvraag. Het Ctgb kan immers alleen middelen toelaten of een toelating uitbreiden als het daarvoor een aanvraag krijgt.”

Door de uitbreiding te vereenvoudigen voor de laag-risicomiddelen, wil het Ctgb een impuls geven aan het overstap van chemische naar ’groene’ middelen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster