Vorige

Cultuurgroep roept kwekers en handel op om thema Boom van het Jaar 2024 aan te dragen

Beeld
Shutterstock

LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen is bezig met de voorbereidingen voor Boom van het Jaar 2024 en roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op om thema’s voor de titel Boom van het Jaar 2024 aan te dragen. Tevens vraagt zij inzenders om bomen die passen bij het aangedragen thema te nomineren.

De cultuurgroep zoekt een thema dat past bij onderwerpen die in de toepassing van belang zijn. De cultuurgroep zal uit de inzendingen het thema kiezen en deze naar buiten brengen, waarna het nog mogelijk is om bomen te nomineren.

Gezonde groeier

Een belangrijke voorwaarde bij de nominatie van de bomen is dat ze in voldoende mate voorhanden zijn vanuit de Nederlandse boomkwekerij. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom een gezonde groeier is, ook in landen met voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten.

Vervolgens zal een jury van deskundigen drie genomineerde bomen kiezen uit de voorgedragen bomen. Hierna wordt de Boom van het Jaar door middel van een verkiezing gekozen.

Poster

De Boom van het Jaar wordt altijd inclusief twee genomineerde bomen op een poster afgedrukt die via onder andere de vakbladen ‘De Boomkwekerij’ en ‘Tuin en Landschap’ wordt verspreid. De kwekers merken dat de vraag naar die specifieke bomen dan toeneemt.

Aanmelden van onderwerpen voor het thema en nominaties van bomen kan via mail voor 17 oktober: info@ltobomenenvasteplanten.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster