Vorige

‘De botanische revolutie’ verlengd tot en met 1 mei

Tekst

Naar aanleiding van de lockdown en als gevolg daarvan de sluiting van de Nederlandse musea, heeft het Centraal Museum in Utrecht besloten om de tentoonstelling ‘De botanische revolutie’ met meer dan drie maanden te verlengen. De expositie is nu te zien tot en met 1 mei 2022.

Sommige werken in De botanische revolutie kunnen niet langdurig worden tentoongesteld of worden ergens anders verwacht. Dat betekent dat deze niet te zien zullen zijn en dat de tentoonstelling in de resterende periode steeds iets zal veranderen. Daar waar een kunstwerk vervangen moet worden, zal een hedendaagse kunstenaar nieuw werk toevoegen. ‘Net zoals een tuin zelf voortdurend aan verandering onderhevig is, passen we ook de expositie aan’, aldus het Centraal Museum in een toelichting.

Broersen en Lukács door Eddo Hartmann.

Herwaardering van de natuur

De expositie belicht de tuin als inspiratiebron voor kunstenaars. In coronatijd lijkt er een herwaardering van de natuur plaats te vinden. Meer mensen zoeken de buitenlucht op en de tuin speelt daarin een belangrijke rol. De tuin is een plek om jezelf terug te trekken, een plek van veerkracht en groene therapie. In een tijd van klimaatcrisis richten kunstenaars hun pijlen opnieuw op de tuin. Zij stellen kritische vragen over de manier waarop de natuur wordt bedwongen en roepen op onze relatie met de natuur radicaal anders vorm te geven.

Patricia Kaersenhout door Gert Jan van Rooij.

Bron en foto’s: Centraal Museum

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster