Vorige

Demo-middag onkruidbeheersing in vruchtboomteelt

Beeld
VidiPhoto

Woensdag 13 september vindt bij Van Montfort Vruchtboom- & Onderstammenkwekerij in Bergeijk de demo-middag onkruidbeheersing in de vruchtboomteelt plaats.

De middag wordt georganiseerd vanuit de nieuwe innovatiekring vruchtbomen, onderdeel van het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ waarin LTO en het Ministerie van LNV ondernemers ondersteunen bij het vormgeven van een weerbaar teeltsysteem. De innovatiekring vruchtbomen zal lopen met steun vanuit de LTO Cultuurgroep Fruitgewassen.

Effectieve onkruidbeheersing

Onkruidbeheersing blijft een van de belangrijkste aandachtspunten in de vruchtbomen. Vanaf 2030 wordt dit een grote uitdaging, wanneer teelten ‘weerbaar’ en ‘nagenoeg emissieloos’ moeten zijn en het chemische middelengebruik verder gereduceerd moet zijn. De uitdaging ligt in het effectief, en met steeds minder personeel, onkruidvrij houden.

Geïntegreerde aanpak

Met het oog op de toekomst gaan we daarom met diverse toeleveranciers aan de slag met diverse mogelijkheden van onkruidbeheersing. Er zijn diverse werktuigen en machines die passen in geïntegreerde aanpak van onkruid. Of wellicht juist in combinatie met elkaar, omdat niet elke techniek in een geheel seizoen toepasbaar is.

Programma

De demo-middag bij Van Montfort begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en duurt tot circa 17.00 uur. ‘s Ochtends houdt de cultuurgroep een ledenbijeenkomst, eveneens bij Van Montfort. Meer info en het programma vindt u hier.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster